Ge aldrig upp kampen - även Löfvén kan ändra sig!

Hur resonerar statsministern? Finns det ingen humanitet eller skam i kroppen?

Författare
Eva Goës
Publicerat
May 31, 2017

Jag var uppfylld av hopp när jag lämnade kongressen i Linköping. Vi hade fått igenom att Miljöpartiet ska verka för att de som kom till Sverige som ensamkommande barn år 2015 ska få permanenta uppehållstillstånd. Jag ville springa ut på gator och torg och basunera ut vårt budskap. Så hör jag Stefan Löfvén uttala sig och rullgardinen dras ner på nytt. Hur resonerar statsministern? Finns det ingen humanitet eller skam i kroppen?

#Vistårinteut kräver amnesti för Sveriges ensamkommande barn och unga! Ett krav som jag helt står bakom. Jag var med förra gången när amnesti gick igenom, tack vare Gustav Fridolins ihärdiga kamp, och den pojke som jag var god man för fick uppehållstillstånd. Han blev själaglad! Ett nytt liv uppenbarade sig.

Nu skickar Sverige barn och unga tillbaks till Afghanistan trots att återvändaravtalet inte ens godkänts av parlamentet, Loya Jirga, i Afghanistan. Till vad? Krig och konflikt som råder i princip i hela landet. Senast idag attacken i Kabul! Dessa barn är dessutom inte ens födda i landet utan oftast i Iran! De ska skickas till ingenmansland utan någon som helst trygghet.

Det finns inga säkra ställen i Afghanistan och för fyra veckor sedan anslöt sig ännu en krigsherre och terrorist, Gulbedin Hekmatyar, till den korrupta regeringen. Presidenten och Gulbedin är från samma folkgrupp och de ser talibanerna som sina bröder. De förföljer Hazarer och Shiiter, de som är den största gruppen flyktingar i Sverige.

Jag var också nöjd över kongressbeslutet att asylsökande inte ska skickas till Afghanistan under rådande omständigheter och att Migrationsverket uppdras att följa UNHCR:s rekommendationer.Kommer Stefan Löfvén att följa vårt beslut? Kommer Migrationsverket att göra det? Kommer regeringen att skicka tillbaks barn och unga trots dagens attack?

Många unga i min närhet hotas i dagarna av avvisning till Afghanistan. Må Sverige och regeringen stå upp för humanitet och stoppa detta vansinne! Stefan Löfvén, du har chansen att ändra dig!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6707404

#Jag står inte ut!!!

KASIM HUSSEINI KÄMPAR FÖR ENSAMKOMMANDE Kasim, fd språkrör för Grön Ungdom Härnösand, är Hazar och kom från Afghanistan. Numera är han sakkunnig och åker runt i landet på konferenser.
Kasim brinner för att hjälpa ensam kommande barn. Den här svenska hjälten har startat Familjekonsulterna för detta syfte. Han kom själv som ekb 2001, har utbildat sig till ekonom och har varit chef för HVB- hem.

http://www.aftonbladet.se/svenskahjaltar/article21336405.ab